Diversity day 1.

20181018_185300

A sokszínuség napja volt a fiam iskolájában. Délelott a Holokauszt volt a téma. “Propagandát terjesztesz”, mondta a fiam, a tanár üresen visszakérdezett, hogy “mi?”, aztan haladt tovább. Megkérdeztem,  mirol beszeltek még. Hitler csak németeket akart Németországban. (Árjákat, nem németeket.) Olyan volt, mint Voldemort, tiszta varázs-véru emberek voltak  csak jók. A zsidókat Aushwitzba küldte, aki dolgozni nem tudott, megölték. (Itt megkérdeztem, másokat is küldtek-e, de kis morfondirozás után azt mondta, elfelejtette.) Vilagos az üzenet: a nacionalizmus öldöklesbe torkollik, ezért szeretni kell a sokszinuséget. Az nem végzodik vérontással, lásd Jugoszlávia, vagy Dél-Afrika.

A fenti plakátot láttuk már egy hónapja, kuncorásztunk egy sort, aztan elfelejtettük. Nem jelentkeztünk rá, kérdeztem, nem akart menni. Talán nem volt ki a létszám, talán nem tudták hova rakni a fiam ( az iskola egy része kirándulni volt, csak mi késon jelentkeztünk és lemaradtunk), beterelték a fiam meg másik két fiút. Lányokat nem kellett terelni, ok maguktól is jöttek. Nem felolvasás volt, hanem énekelt a drag queen, Topsie Redfern. A két rajztanár és a gyerekek táncoltak, akinek telefonja volt, fel is vette. “Poor Zuck admitted next day it was rather horrible.” (A férfi rajztanár kiköpött Mark Zuckerberg.) Gyerek utal táncolni, túl hangosnak találta (auti, érzékeny, én nem vagyok auti, és én is menekülök a túl hangostól), és egyáltalán kínosan érezte  magát. “Cringe, cringe, cringe!”

Hazafelé kicsit harsogva (mindegy, mezön át sétáltunk), suru kacagással rekonstruálta nekem a történteket. A drag queen nonek néz ki, de a hangja férfié – disszonancia. Hosszú muszempillái vannak – groteszk. Kétszer odament a sráchoz, hátha táncra perdül (inkább megveretné magát, ebbol már volt gond az elozo iskolában), belepillogott a rovarszeru pilláival a gyerek szemébe (“mintha Voldemort akarta volna kiszívni a lelkemet!”). ” The girls were THOTs  and he was the queen THOT.” “It was a hardcore trannie.” Megkerdeztem, honnan tudja, a jó megfigyelo gyerek azt mondta, mumellei voltak, látta, hogy a bore alatt dudorodik az implantátum,  és amikor mozgott, a melle nem “himbálózott”. Nem vagyok biztos benne, hogy jól látta, mert a fényképeket megnézve nem bírtam eldönteni. Ugyanis megkértem a sracot, valamelyik kiscsajt kérje meg, hogy továbbítsa nekem a videót. A tanárral beszélt, aki még aznap küldött egy emilt négy képpel.

“Good Morning Ms Ebihal,

Gyerek has asked me to send you some photographs of the Drag Queen Story Time Workshop and so I have attached a few.

It was a really great experience and the pupils had a great time meeting someone so diverse.

Kind Regards”

IMG_2147

El kell ismernem, Topsie úrihölgy, elegánsan öltözött (ezert nem bírtam eldönteni, hogy implantátuma vagy leveheto mumelle van-e). https://m.facebook.com/topsie.redfern

Az auti annyira élvezte a hangos zenét (a kínos zavart megfejelve), hogy ki akart surranni, de megcsípte a tanár és visszaküldte. Nem akart büntetést kapni, visszament. Ha kioldaloghatott volna, valszeg leült volna olvasni vagy rajzolni. Despacito pókot. A lányok gaypacito pókot kértek.

Diversity day 1.” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Olvasom, és csak nézek… nem igaz, hogy egy egészséges lelkületű ember ezt normálisnak találhatja.

  Itt érdeklődés hiányában a genderoktatás is megbukott az egyetemeken, és nem a csúnya/rossz/elnyomó/zsarnok/fasiszta/náci kormány miatt, bár hálistennek az sem támogatja.

  Kedvelik 1 személy

  1. Hat nem nevetseges ez a rajongo stilus, ahogy valaszolt a tanarno? Nem nevetseges, hogy egyutt tancolnak a tanarok a drag quennel? Aterzik az oszintetlenseg. Lehet, valami leany vagy legenybucsu kereteben jol ereztek volna magukat, de a gyerekek elott, legalabbis a ferfi tanar a masnapi reakcioja alapjan szinten kinosan erezhette magat, de ki merne beismerni? Belyeg lenne rajta onnantol, hogy kirekeszto. Gondolkodom, hogy irok egy emailt, hogy a jovoben kerdezzenek meg ilyen akcio elott.

   Kedvelés

   1. Szerintem több mint nevetséges, inkább szörnyű. Piedesztálra emelik, emeltetik a tanárokkal a devianciát. Nem tudom, hogy sikerült ezt arrafelé ennyire elérniük. Vagy talán aki észbe kapott, az is későn kapott észbe.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s