Sola Scriptura, avagy: adj az angol kezébe egy Bibliát, es kitalál valami ökörséget

E Michael Jones legalábbis félig ír (egeszen amerikai). A figyelemzavaros sorstársaknak (attention span of a gnat, egy púposszúnyog koncentrációs készségevel) ajánlom ezt a pár perces videót. Edit: eredetileg a YouTube videojat raktam be, de ok letoroltek. Helyette megtekintheto Dr. Jones online folyoiratan:

https://culturewars.com/videos/sola-scriptura-and-the-scofield-bible-explained-in-under-3-minutes

Ez a link is, ugy tunik, megszunt, de itt van a Bitchute (van maaaaasik!):  https://www.bitchute.com/video/VC4R5LrdnTmI/

Amint kiveszik a Bibliat az Egyhazbol, atalakul forradalmi kialtvannya. Ezt Jacques Maritain mondta. Vilagos, miert: nincs tobbe korlatja az ertelmezesnek. Irnak nekem emberek a Sola Scripturarol. A Sola Scriptura azt jelenti, hogy jogod van a Bibliat ertelmezni, mintha tevedhetetlen lennel, ami egy orultseg, es nem fog mukodni, sose mukodott. Mint a demokracia: jogod van blablabla, de valojaban a jogaid aranyban allnak a penzeddel a bankban. Ugyhogy a demokracia: egy dollar, egy szavazat, nem pedig egy ember, egy szavazat. A Szentiras ertelmezese ugyanilyen, nem az a lenyeg, honnan kerulnek elo a bolond otletek, dugig van a vilag bolond otletekkel. Adj az angolnak egy Bibliat, es eloall valami bodulettel! Ez Anglia tortenete a reformacio utan. Vegyuk a XVII. szazadot! Idejottek egy csomoan: a Quakerek, a Ranterek (Szabadosok), a diggerek, az otodik monarchiasok… adj az angolnak egy bibliat, es kitalal valami sultbolondsagot. John Darby se volt kivetel. Cyrus Scofield csak annyiban kulonbozott, hogy amerikai volt, nem angol. Ideert hozzank az otlet.

(videobetet: kigyokkal ugrabugralo kereszteny, Benny Hinn es aramrazta kereszteny, “nyelveken” blugyogo kereszteny, amerikai es izraeli zaszloval a szinpadon)

A lenyeg igazabol nem Scofield, hanem Untermeyer, egy zsido ur, akinek roppant befolyasa volt a kiadok kozott. O publikalta a konyvet (a Scofield-jegyzetes Bibliat). Illetve az o hatasara publikalta az Oxfordi Egyetem, amitol hiteles lett. Csak ugy, magatol nem lett volna olyan presztizse.  Aztan a zsidok promotaltak, mert az erdekukben allt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s