Egy hites foiskolai jegyzet margojara

Halas koszonet friss szel kommenternek az index forumarol, aki berakott ket reszletet a Hit Gyulekezete foiskolai anyagabol. A (hiteseknel szokasos szerenyseggel) Szent Pal Akademianak nevezett tanintezmeny anyaga par eves, de mindannyiunknak, akik valaha is hitesek voltunk, ismerosek.

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=151864236&t=9103733

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=151864265&t=9103733

Laikus, de immar megvenhedt fejemmel tobb kivetnivalot is talaltam (azonkivul, hogy foiskolai jegyzethez kepest gyerekes, logikatlan felepitesu, es forrasanyag megjelolese nelkul hiteltelen iromany, meg, ha a hithu hitesnek meg is felel).

Ket lenyegi problemam van a jegyzettel. Az egyik, hogy a teologiaja teves, nem igei (holott a hitesek gonddal az orrodra kotik, hogy ok a teljes irast valljak), hanem talmudi. A masik, hogy tortenelmileg ugyan a most uralkodo nezet alapjan csak pontatlan, igazabol hamis es teli ragalmazassal a katolikusok, a nemet nep, Luther, a nemzeti szocialistak es Hitler irant, es ahitattal a zsido irant (ez is a Talmudbol ismeros felfogas). Tobb helyen hivatkozik a Talmudra, Zoharra (helymegjeloles nelkul), azt a benyomast keltve, hogy keresztenyek szamara elfogadott, sot, ajanlott forrasanyag. Mi sem all tavolabb a valosagtol: az apostol ovott a zsido mesekre valo figyelmezestol1 , Jezus ovott a farizeusok tanitasaitol, amikkel az Isten beszedet megerotlenitettek2. A buveszkedestol is tiltanak mind az oszovetsegi3, mind az ujszovetsegi irasok4, es a Zohar, a Kabbala zsido varazslas, valoszinuleg osi, babiloni miszteriumvallasokon alapul. Nem akarok senkit lebeszelni rola, (mar) nem tartozom azok koze, akik konyvekbol/filmekbol/targyakbol szivargo rossz szellemisegtol tartanak, bar aki a HGy-ben eltoltott par evet, mind hallott remmeseket olyanokrol, akik igy “szereztek” demoni befolyasoltsagot. Inkabb biztatom az embereket, nezzenek utana, miket ir a Talmud Jezusrol es a kovetoirol! Annal is inkabb, mert, ha sikerul a noahita torvenyeket kotelezove tenni rank nezve, mar nem tehetjuk meg buntetlenul, lopast kovetunk el azzal, hogy azt olvassuk, ami a zsidoke, es paraznasagot, mert a Talmud a zsidosag “felesege”5.

A jegyzet ugy ir Izraelrol. mintha a testi Izrael, a ma elo zsidosag feltetel nelkuli, orok igereteket kapott volna.  Az ujszovetsegben Izrael kitagul, nem testi leszarmazottsag alapjan, hanem a Jezushoz teres az alapja az odatartozasnak6. A fold Istene, es feltetelekkel adta Izraelnek, a jegyzet szerint valami orokke tarto foldi orszag lenne, holott tudjuk, hogy uj eg es uj fold lesz, tehat mar itt logikailag nem stimmel. Jezus pedig mennyei kiralysagba hivja a benne hivoket, nem egy foldi orszag kiralya akart lenni, ahogy a zsidok akkor is (es most is) kepzeltek a Messiast. De ha rosszul ertem, es Isten szandeka helyreallitani a foldi Izrael orszagat Palesztina foldjen, akkor is megbanas es megteres kellene megelozze a helyreallitast, aminek semminemu nyoma nincsen egyelore.

Aztan egy bator, huszaros vagassal meghamisitja a bibliat, es kijelenti, hogy a folemelkedes vagy kudarc attol fugg, hogyan banunk a mostani zsido neppel es Izrael allammal. Szo sincsen ilyenrol a Bibliaban, az van megirva, hogy igaz itelettel iteljunk, reszrehajlas nelkul, gyuloljuk a gonoszsagot, szeressuk az igazsagot, es nincs erte foldi jutalom, siker igerve.

A fölemelkedés, ill a kudarc azon múlik, hogyan bánunk Izraellel!

1Móz 12:3 “És megáldom azokat, akik téged áldanak, és aki téged átkoz, megátkozom azt: és

                    megáldatnak benned a föld minden nemzetei.”

Isten oldalára úgy lehet a leggyorsabban és leghatékonyabban odaállni, ha v.ki a szükség óráiban Izrael állama és a zsidó nép mellé áll.”

Ezzel szemben:

És monda az Úr Ábrámnak: Eredj ki a te földedből, és a te rokonságod közül, és a te atyádnak házából, a földre, amelyet én mutatok néked. És nagy nemzetté tészlek, és megáldalak téged, és felmagasztalom a te nevedet, és áldás leszesz. És megáldom azokat, akik téged áldanak, és aki téged átkoz, megátkozom azt: és megáldatnak te benned a föld minden nemzetségei.

Az aldas Abramnak szol, azokat aldja meg Isten, akik Abramot aldjak, azokat atkozza, akik Abramot atkozzak, es Abramban aldatnak meg a fold minden nemzetsegei – be is teljesedett Krisztus Jezusban. Az SZPA ferditese a Scofield jegyzet alapjan keszult, amit Rothschild cionistak diktaltak.

A jegyzet tobbi resze ennek a hamisitvanynak az eroltetett bizonygatasabol all, ami soran megragalmazza Luthert, a katolikus egyhazat, Adolf Hitlert es az egesz nemet nepet. Veletlen, hogy a talmudista zsidok is engesztelhetetlenul gyulolik a keresztenyeket es a nemeteket? Dehogy veletlen, hat azert lett a ferdites, hogy a megtevesztett keresztenyek is gyuloljek ugyanezeket.

  Jézus maga mondta: “az üdvösség a zsidók közül támadt” (Jn 4:22). A zsidóság nélkül a kereszténység nem születhetett volna meg. A próféták, a patriarchák, az apostolok, a Biblia szerzői / kiv. Luk.= görög /, Mária, József, Jézus – mindnyájan zsidók voltak.

Jezus azt is mondta a zsidoknak, hogy ne bizzanak a testi szarmazasukban, kivalasztott mivoltukban. A Mate 3:7-12-ben Keresztelo Janos igy szol:

Mikor pedig látá, hogy a farizeusok és sadduceusok közül sokan mennek ő hozzá, hogy megkeresztelkedjenek, monda nékik: Mérges kígyóknak fajzatai! Kicsoda intett meg titeket, hogy az Istennek elkövetkezendő haragjától megmeneküljetek? Teremjetek hát megtéréshez illő gyümölcsöket. És ne gondoljátok, hogy így szólhattok magatokban: Ábrahám a mi atyánk! Mert mondom néktek, hogy Isten eme kövekből is támaszthat fiakat Ábrahámnak. A fejsze pedig immár a fák gyökerére vettetett. Azért minden fa, amely jó gyümölcsöt nem terem, kivágattatik és tűzre vettetik. Én ugyan vízzel keresztellek titeket megtérésre, de aki utánam jő, erősebb nálamnál, akinek saruját hordozni sem vagyok méltó; ő Szent Lélekkel és tűzzel keresztel majd titeket. Akinek szóró lapát van az ő kezében, és megtisztítja az ő szérűjét; és az ő gabonáját csűrbe takarítja, a polyvát pedig megégeti olthatatlan tűzzel.

Lathato az ujszovetsegbol, hogy megteres nelkul nincs semmifele kulonleges banasmod a zsidoknak igerve. Sot! Lukacs 3:7-9:

Monda azért a sokaságnak, amely kiméne hozzá, hogy általa megkereszteltessék: Viperák fajzati, kicsoda intett meg titeket, hogy a bekövetkező harag elől meneküljetek? Teremjetek azért megtéréshez méltó gyümölcsöket, és ne mondogassátok magatokban: Ábrahám a mi atyánk! mert mondom néktek, hogy az Isten ezekből a kövekből is támaszthat fiakat Ábrahámnak. Immár pedig a fejsze is rávettetett a fák gyökerére: minden fa azért, amely jó gyümölcsöt nem terem, kivágattatik és a tűzre vettetik.

Az en ertelmem szerint nem a zsidok egyuttmukodesen vagy ellenallasan mulott az udvossegunk, hanem Jezus Krisztuson, es a zsidok ugyan a fejukre is allhattak volna, amit Isten akar, bevegzi.

Judaizalo eretnekseget tanitanak a Szent Pal Akademian. A keresztenyseg Jezusra alapul, az o vere valtott meg mindannyiunkat, egyikunkert se halt meg kevesbe vagy meg inkabb Jezus, igy benne egyenloek vagyunk, masfelol evilagon nagyon is megmaradnak a termeszetes kulonbsegek, ferfi, no, nemzetseg es hasonlok, es ez igy van rendjen. Az elso keresztenyek zsidok voltak. Oket, ugyanugy, ahogy urukat, a zsidok uldoztek. Ez nem antiszemitizmus, hanem teny. (A posztomban mindenhol zsido alatt a szervezett zsidosagot ertem, nem pedig az egyeneket.) Kesobb, mikor lazadasuk es gonoszsaguk miatt (nagyon jo felteteleket kaptak a romaiaktol, de amikor nyeregben ereztek magukat, elvesztettek a merteket az eroszakban, es verengzeni kezdtek,) a romaiak elfoglaltak Jeruzsalemet es leromboltak a templomot, ko kovon nem maradt, ahogy O megmondta elore, es a zsidok a vallasukat a rabbik kore epitettek. Volt tobb agazat, a farizeusi lett a veres gyoztes. Ok tartottak olyan nagy becsben a szobeli hagyomanyokat, amiket Jezus gyulolt. Ezeket a hagyomanyokat kesobb le is irtak, es azota is irogatjak. Amikor a keresztenyek megszaporodtak, akkor jobban meg tudtak vedeni magukat. Az egyhaz sem tokeletes emberekbol all, tulkapasok is estek, ezeket a zsidok kesobb felnagyitottak, az elozmenyeket elhallgattak. Ez igy volt regen es igy van ma is. A SZPA jegyzete is ugyanebben a venaban irodott, a zsido mindig, mindig artatlan aldozata a gonosz fehernek. A regi keresztenyek kulonosen gonosznak tunnek a jegyzet szerint, de hivatkozast, eredeti forrast nem ad, korkepet nem probal felvazolni, holott a mai mercenkkel ertelmetlen merni az akkoriakat11.

Reszben potolom a jegyzet hianyossagat: 610-ben az antiokhiai zsidok felkoncoltak a keresztenyeket, Athanaziusz patriarkat vegigvonszoltak az utcan, kiontottak a belet es arra kenyszeritettek, hogy egyen belole, nemiszerveit levagtak es arcaba dobtak.

614-ben a zsidok szovetkeztek a perzsakkal, 26 000 fos seregukkel a perzsak oldalan harcoltak kereszteny foldijeik ellen. Palesztina gyonyoru templomait es kolostorait leromboltak, a keresztenyeket (foleg noket es gyerekeket) felvasaroltak a katonaktol, es lemeszaroltak. 60 es 90 000 kozott volt az aldozatok szama, meg tobb is lett volna, de a perzsak idokozben megertettek, mit tesznek a szovetsegeseik es leallitottak oket. A perzsak irgalmasabbak voltak a zsidoknal7,8.

A Talmudrol a keresztenyek sokaig nem is tudtak, titok volt, halalbuntetes terhe mellett tilos volt poganynak magyarazni belole (es a Krisztus kovetoje pogany balvanyimado a Talmud szerint, halalra melto). Egy keresztennye lett zsido figyelmeztette a papat, el is szornyedt a benne levo gonoszsagoktol. Maria parazna no volt, Jezus egy romai katona fattya, akit akkor fogant meg, mikor Maria menstrualt (tisztatalansagban). Egyik leiras szerint fortyogo urulekben, masikban fortyogo ondoban szenved Jezus a masvilagon.  A farizeusok vallasa szerint a nem zsido nem is ember, csak egy emberforma allat, a zsido szolgalatara teremtve. A keresztenyt, ha alkalmas ra az ido, es nem esik erte  bantodasa a zsidonak, meg kell olni. Ez a vallas nem csak, hogy embergyulolo, de a benne hivoknek is egy mentalis borton.

Termeszetesen megprobaltak tenni valamit, megkisereltek megteriteni a zsidokat, es a Talmudot megegettek a Notre Dame-ban9. A mai napig szamon van tartva ez is, mivel a farizeusok nem ismerik a megbocsatast, csak a bosszut, es abban nem ismernek merteket. A katolikus egyhaz viszonyulasat vegul a II. Calixtus papa altal 1120-ban kiadott Sicut Judaeis kezdetu bulla hatarozta meg10. A keresztenynek megtiltotta, hogy erovel atteritse, artson a zsidonak, vagyonabol elvegyen, zavarja az unnepet vagy a temetoit. Aki kereszteny megszegte ezeket, kiatkozast kockaztatott. Masfelol a zsido nem arthatott a keresztenynek. Tavol a SZPA jegyzetenek allitasaitol, a zsido nem a fold soja volt, es  nem aldast hozott az embereknek, hanem uzsorat es erkolcstelenseget, viszalyt es haborukat. Ezert kellett hatarokat allitani a zsidonak  – nem gyuloletbol, hanem, hogy ne arthasson.

Szolgalelku balvanyozas, zsido oldalrol onfenyezes a zsido tudosok sorolasa. A zsidok csekely fajsulyos hozzajarulast adtak a tudomanyhoz a felvilagosulas es az emancipacio idejeig, utana mar valoban tobbet.

Az SZPA jegyzet a nemetekrol kulon is borzaszto gonoszul ir. Belevagok a kozepebe:  a nemzeti szocializmus a zsido kommunizmus valaszlepesekent, onvedelemre jott letre. A koncentracios taborok ideiglenes gyujtohelyek voltak a haboru vegeig, amikor is a zsidokat mashova telepitettek volna – ez volt a hirhedt Endlösung, ami olyan baljoslatu felhangot kapott a haboru utan. Gazkamrak nem voltak12. Aki targyilagosan utanajar, megerti. Nincsenek targyi bizonyitekai. Hazugsagokat hittunk el es hirdettunk masoknak is.

 

1. Titusz 1:4: Nem ügyelvén zsidó mesékre, és az igazságot megvető emberek parancsolataira.

2. Mark 7:6-13: Ő pedig felelvén, monda nékik: Igazán jövendölt felőletek, képmutatók felől Ésaiás próféta, amint meg van írva: Ez a nép ajkaival tisztel engem, a szívök pedig távol van tőlem.7Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, amelyek embereknek parancsolatai.8Mert az Isten parancsolatját elhagyva, az emberek rendelését tartjátok meg, korsóknak és poharaknak mosását; és sok egyéb efféléket is cselekesztek.9És monda nékik: Az Isten parancsolatját szépen félre teszitek, azért, hogy a magatok rendelését tartsátok meg.10Mert Mózes azt mondotta: Tiszteld atyádat és anyádat. És: Aki atyját vagy anyját szidalmazza, halállal haljon meg.11Ti pedig azt mondjátok: Ha valaki ezt mondja atyjának vagy anyjának: Korbán (azaz: templomi ajándék) az, amivel megsegíthetnélek:12Úgy már nem engeditek, hogy az atyjával vagy anyjával valami jót tegyen,13Eltörölvén az Isten beszédét a ti rendelésetekkel, amelyet rendeltetek; és sok effélét is cselekesztek.

3.

4.

5. Ezt Jana Irvingtol (Israeli News Live) hallottam, amikor a Know More News channelen beszelgetett Adam Greennel. Az epizod cime Noahide Laws, Kabbalah, & the One World Religion.

6. Roma 9:8: Azaz, nem a testnek fiai az Isten fiai; hanem az ígéret fiait tekinti magul.

7. http://www.israelshamir.net/English/mamilla.htm

8.http://www.jewworldorder.org/a-massacre-of-christians-by-jews-614-a-d-an-untold-chapter-of-history/

9.https://talmudical.blogspot.com/

“The first among Christians who took more solemn cognizance of the Talmud, was Justinian the Emperor, who about the 551 year of Christ, gave Toleration to the Jews to read the Sacred Bible in their synagogues in the Greek Tongue; but utterly prohibited them the reading of the Mishnah, as being neither adjoyned to the Sacred Books, nor delivered from above to the Prophets; but a mere invention of earthly men, who had nothing of Heaven in them. …the Mishnah Torah was composed out of the kabbalistics and anagogics of the Jews…allegorical interpretations, pretended to be derived from Moses. When the Jews were setled in Italy and France, the bishops of Rome began to take severe cognizance of the Talmud. For Pope Innocent IV. commanded all the copies thereof that could be found in France to be burned, because it contained manifest blasphemies against God, Christ, and the Virgin Mary, inextricable abuses, erroneous and unheard-of fooleries.’
— Lancelot Addison (1632-1703), The present State of the Jews
“The patristic authority Jerome (342-420) complained bitterly, in his commentary to Isaiah, about the Jews’ condemnation of notsrim (believers in Jesus, “the Nazarite”), in the benediction of the daily Amidah known as Birkat ha-Minim: “The Jews . . . after having been invited by the Lord to do penitence . . . up to the present day persevere in blasphemy and three times a day in all their synagogues they anathemize the Christian name.”
His complaint echoes even harsher early Christian polemics, such as that of the Church Father Epiphanius (315-403): “Not only do Jewish people have a hatred of their enemies; they even stand up at dawn, at midday, and toward evening, three times a day when they recite their prayers in the synagogue, and curse and anathemize them. Three times a day they say, ‘God curse the Nazoreans.’ For they harbor an extra grudge against them . . . because, despite their Jewishness, they preach that Jesus is the Christ, the opposite of those who are still Jews, for they have not accepted Jesus.”

Egy hites foiskolai jegyzet margojara” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s