Adam Green riportja Christopher Jon Bjerknes-szel a Luria-fele Kabalarol

Christopher Jon Bjerknesnek vannak erdekes meggyozodesei, amikkel nem ertek egyet, de a velemenykulonbseget megtartva is erdekesnek es erdemesnek tartom Bjerknes konyveit elolvasasra, (Amazon megtagadja az arusitasukat, de mas uton hozzajuk lehet jutni). Lustasagom es szetszortsagom okan riportokat hallgatok vele neha, az egyik legfrissebbnek leforditottam a felet – kesze-kusza, de nincs energiam atfesulni.

(Video: Trump a Feher Haz kulcsanak aranszinu replikajat nyujtja at Netanyahunak a tortenelmi kozel-keleti bekeszerzodes alairasa alkalmabol.)

Adam Green: Beszeltunk mar arrol, hogy a Feher Haz kulcsai Netanyahunal vannak, atvitt ertelemben , de most  Trump szo szerint atadta a nem csak a Feher Haz, de az orszagunk, a szivunk kulcsat is. Mit gondolsz errol?

Christopher Jon Bjerknes: Netanyahu, a Chabad Lubavitch mozgalom es az izraeliek szemeben az USA Ezsau. Ezt nyiltan allitottak. A celjuk, hogy hasznaljanak minket, mint katonaikat es szolgaikat, azutan vegezzenek velunk. Ugyhogy  (Trump) a koporsonk kulcsat nyujtja at Netanyahu miniszterelnoknek.

AG: Reg tudjuk, hogy ez a helyzet, most csak hivatalossa teszik. Trump nagyzol, politikailag nagykepuskodik. Trump hangsulyozza, hogy mekkora oriasi erdmeny ez, milyen fontos, de ez Make Israel Great Again, tedd  Izraelt megint naggya. Kushner folyton ott tenykedik a Kozel-Keleten, hogy Izrael geopolitikai  befolyasat novelje, az o technikai szektorukat erositik, az o beke koruket, ahogy Netanyahu hivja. Mire vezetnek ezek?

CJB: A szavazo szoftver, amit tobbszor felhoztal, lenyegi. A demokraciankat veszelyezteti, hogy Trump es Netanyahu kebelbaratok, es izraeli kezben van a valasztasi szoftver. Megcsufolja a fuggetlensegunket, onallosagunkat, a meggyozodesunket, hogy egy koztarsasagban elunk, aminek a vezetoit az emberek valasztjak meg. Szubverziv kormanyunk van, ahol a vezetok az ellensegeink kepviseloi. Ha nezed a Trump rallykat, lathatod, hogy mindig hangsulyozza, hogy terdet hajtunk Izraelnek. Ugyhogy nincsen reprezentativ kormanyzatunk, hanem feje tetejere allitott, zsarnoki kormanyzatunk van, amit az izraeliek iranyitanak. Nem felnek ezt demonstralni is nekunk, akarjak, hogy tudjunk rola.

AG: Mit gondolsz az Abraham Egyezmenyrol es a beke korrol?

CJB: Az Abraham Egyezmeny az Egyesult Arab Emiratussal kottetett. Az EAE fokent szunni muszlim orszag, a Hormuz-szoros innenso oldalan, a masik oldalon Iran. A Perzsa-obol osszeszukulese alkotja a szorost. Ettol a szuk csatornatol fugg minden olaj, amit Europaba visznek. Vagyis az EAE oriasi lehetoseget ad Izraelnek egy haboru provokalasahoz Irannal. Iran elsosorban sia muszlim. Szoval adott egy szoros es a ket oldalan ket ellenseg. Az EAE torleszkedik Izraelhez, demonstralni akarjak Izrael es a szunnik egyseget. A regioban Szaud-Arabia, es egyre inkabb Jordania is alavetik magukat Izraelnek a beke neveben, de valojaban egy szunni-sia haboru elokeszitese zajlik. A siitak tamogatja a Hezbollahot, es Szirian belul van egy nagy siita tomb. Azon vannak, hogy megosztast szitsanak a muszlimok kozott, ami haboruhoz es a szoros hasznalhatatlansagahoz vezet, ami Europat kaoszba fogja donteni.

AG: Nem akarnak egy Gog es Magog haborut is kieszkozolni?

CJB: De meg mennyire! Velemenyem szerint az egyik a masikhoz fog vezetni. Lehet, hogy Perzsiat hadszinterre teszik, egy perzsa majd magara veszi Armalusz szerepet. Vagy egy europai lesz Armalusz a Gog-Magog haborujukhoz.

AG: Erdekfeszito. Terjunk ra a mai temankra! 6-8 videot csinaltal a Bitchute csatornadra a Luria-fele Kabalarol. Hol kezdjuk? Az ordog lefizetesenel?

CJB: Egyre inkabb megbizonyosodom afelol, hogy a Kabala lenyegileg az osi kanaani vallas, az Otestamentum pedig gyakorlatilag a Templomhoz tartozo papi reteg vallasa volt. Keresztul-kasul Izralen voltak kulonbozo nepi kultuszok, templomokkal, kanaani mintara.  A hitvilag is ugyanaz volt. Ha jol emlekszem, a Leviticus 16-ban van szo ket kecskerol,  amikrol a Babiloni Talmud is ir, a Yoma traktatusban. A Templom osi szokasa szerint kerestek ket egyforma kecsket, es az Engeszteles  napjan, Yom Kippurkor felaldoztak oket. Az egyik kecsket felajanlottak Azazelnek, Satannak, Szamaelnek a pusztaban, a masik kecske a templomi aldozati ritus reszekent lett felaldozva. A ket kecske Ezsaut es Jakobot, Izsak ikerfiait kepviseli. Jakob ellopta Ezsautol az elsoszulottsegi jogat. Az ikrek kozul Ezsau szuletett elsonek, es kozben Jakob a sarkaba kapaszkodott, hogy visszahuzza, es o szulethessen elsonek. Ezsau neve azt jelenti, szoros, es a heber nyelvben hasonlit a kecske szohoz. A zsidok szerint Ezsau szo szerint kecske, nem is akarmilyen, hanem aldozati kecske. Jakob is aldozati kecske, de Jakob isteni. Jakobot a Templomban aldozzak fel, de Ezsau, illetve a kecske, ami kepviseli, viseli az osszes bunt, amit a zsidok az Engeszteles napjan rahelyeznek, mielott kikuldenek a pusztaba Azazelnek (Szamael, Satan).  Innen szarmazik a bunbak kifejezes. A zsidok minden bunuket a kecskere testaljak es felaldozzak Satannak. Satan szereti a bunt, tehat elfogadja a kecsket, mint ajandekot. Aznap Satan nem vadolja a zsidokat mindenfele buneikert Jahve elott. A heber ha Szatan erteke a gematriaban 364. A Kabala magyarazata szerint azert van igy, mert az ev 365. napjan, Yom Kippurkor Satan abbahagyja a zsidok karhoztatasat es helyette az egesz ev buneinek terhet a poganyokra rakja. A zsidok sokszor mondjak, hogy bunbakot keresnek bennuk, valojaban ok teszik a poganyokat bunbakka a Satan elott, a zsidosag minden buneert. Ezsau a bunbak a Satan szamara. A vilaghaborukat es minden haborut, amit ez a csoport elokeszitett, provokalt, iranyitott, tekinthetjuk a Satannak felajanlott emberaldozatnak.

Beszeljunk a kapcsolatrol Jezus es Szamael kozott, es a keresztenysegrol, ami a zsidok szemeben olyan rendszer, ahol a poganyok onkent felaldozzak magukat Satannak, az orok elet remenyeben!

AG: Abban hisznek, hogy Szamael Ezsau vedangyala, Ezsau pedig az osszes poganyt jelenti?

CJB: Menjunk vissza a Torahoz es Noe generaciojahoz. Az osszes nepek allitolag Noetol szarmaznak, es 70 van beloluk. A Kabala egyik hitelve az “amint fent, ugy lent”. Mind a 70 gojimnak, nemzetnek van egy fejedelme, orzo angyala a mennyben, es van egyfajta kormanyzat, ahogy a foldon is kesziuloben a  70 nepek tanacsa, amit a cionistak es izraeliek probalnak eletre hivni, hogy osszeilljen a  70 egi fejedelemmel.

AG:  Netanyahu beke kore  es a kovetsegek Jeruzsalembe koltoztetese is ezt kesziti elo, azt hiszem. Megprobaljak teto ala hozni a hetven noahita nepet.

CJB: Pontosan! Szamael a 71. fejedelem.  O a poganyok fejedelmeinek fejedelme, a poganyok vedangyala, ugyhogy a zsidok nem tekintik istennek. Tilos imadniuk. A bunbak rituale egyik kenyes pontja, hogy amikor a Satannak felajanljak ajandekba a bakot, olyba tunik, mintha  imadnak Szamaelt, (Azazelt, Satant), mint istent. Fontosnak tartjak tisztazni, hogy fejedelem, es mennyei orzoangyal, de nem egy isten.

 Ide kapcsolodik, hogy a zsidok tobbistenhituek, nem monoteistak. Ket istenben hisznek: Jahve a himnemu istenuk (a kanaani hitvilagbol meritett);  Jahve lehet Baal, El fia, vagy maga El. A masik isten Sekinah, a mennyei kiralyno, (Jahve a mennyei kiraly). Jahve es Sekinah kopulacioja altal egy hermafrodita entitas jon letre, az Ein Szof. Hituk szerint Jahve es Sekinah valamikor a Templomban szeretkezett, es a Templom lerombolasaval, ami tukrozi Adam es Eva kiuzeteset Eden kertjebol, a zsidok szetszorattak a diaszporaba szerte a vilagon. Sekinah ekkor megharagudott Jahvera, a zsidok vedangyala lett, es koveti a zsidokat, amint szetszoratnak a vilagban. A zsidok celja osszegyulni es megepiteni a Templomot, hogy Sekinah elhagyva oket ismet hazassagra lepjen Jahveval a Templomban, parosodjanak es helyreallitsak a zsidok istenenek hermafrodita termeszetet. Miutan Sekinah elhagyta Jahvet, a demoni szellem Lilith lett Jahve parja. Ez roppant rossz dolog, a Templom lerombolasa ota minden uldoztetesuk forrasa. Ugyanugy, ahogy Jahve es Sekinah, a zsidok istenei hazastarsak, Lilith, a prostitualt istenno es Szamael hazasok. Szamaelnek negy felesege van, Lilith az egyik. Lilith a ferfiak ejszakai magomlesevel megtermekenyulve demonokat fogan, akiket szeret nokbe ultetni, hogy demoni utodokat szuljenek.  Jezus Krisztus is ilyen demoni szarmazek, akit Lilith fogant.

AG: Jezus?

CJB: Jezus.

AG: Azt hittem, Kain volt Lilith – vagy Eva? – elso gyermeke.

CJB: Igen, kapcsolat van koztuk. Ha kepes keresest csinalsz Mozes es kigyo szavakkal (Moses and serpent), talalsz majd abrazolasokat Mozesrol es egy kigyorol a kereszten. Ez Jezus. 3Janos 14-16-ban van leirva, hogy Jezus orok eletet iger. Az Eden kertjeben a kigyo elcsabitotta Evat, parosodtak, es Eva megfoganta Kaint. A kigyo nem csak azzal kisertette Evat, hogy egyen a jo es rossz tudasanak fajarol, de azzal is, hogy egyen az orok elet fajarol. Vagyis a kigyo, Jezus visszatert, hogy meg egyszer megkisertse az emberiseget az elet fajanak gyumolcsevel. Ezert abrazoljak Jezust, mint kigyot a kereszten.  A zsidoknak o az eredeti kigyo az Eden kertjeben, o Szamael.  

AG: Nem ugy volt, hogy Szamael, a poganyok vedangyala, a bukott angyalok feje,  megulte  a kigyot, ugy ment Evat kiserteni? Igy hallottam.

CJB: En a Talmudra hagyatkozom. Szamael maga a kigyo, Eva kisertoje. A Talmud hosszasan taglalja, a Kabala koveti a fonalat.

AG: Szamael volt az is, aki birkozott Jakobbal, azt kovetoen lett belole Izrael, igy van?

CJB: Igen.

AG: Erdekes, hogy Jakob kuzdott Ezsauval a valos vilagban, aztan kuzdott Szamaellel, Ezsau vedo angyalaval is a szellemi vilagban.

CJB: Ez uj meglatas, eddig eszembe sem jutott.

AG: En is csak olvastam. Es Szamael Roma fejedelme is, ami Edommal kapcsolodik ossze, a kereszteny Nyugattal.

CJB: Magaval a keresztenyseggel. Armalisz Romaban szuletett, egy gyonyoru noi szobortol, amivel a ferfiak paraznalkodtak, igy jott a vilagra Armalisz – hasonloan ahhoz, ahogy Lilith es Szamael embereket hasznalnak demonok szaporitasara. Eszben kell tartani, hogy a zsidok nem monoteistak. Hisznek Jahve es Sekinah eskuvojeben, a poganyokra nezve ez tukrozodik Szamael/Satan es Lilith kapcsolataban. Ide fuzodik a kanaani Asera kultusza is – Asera a tenger es a prostitualtak istennoje, o maga is prostitualt. Ezert hivja magat Jahve felton szereto istennek, mert feltekeny a paraznasagai miatt – a Kabalaban Asera Sekinah. Az o tukorkepe a poganyok prostitualt istennoje, Lilith – de a zsidok semmikeppen nem tartjak istennonek, hanem demonnak, akit a poganyok istennokent imadnak, Jezus es a Szuz Maria demonok, Szamael es Lilith demonok megnyilvanulasa.

AG: Hangsulyozni akarom, hogy se CJB, se en nem hiszunk ezekben, csak elmondjuk, miben hisznek masok. Felkavaro, hogy miket hisznek a poganyokrol. Sulyos kovetkezmenyekkel jar, ha nem ertjuk meg, milyen felfogasuk van rolunk, mert a felfogas formalja a viselkedest.

CJB: Valoban. Az egyik sulyos kovetkezmenye a tudatlansagunknak, hogy hagyjuk, hogy kiserletezzenek a gyerekeinkkel, androgunokke alakitanak oket, sebeszi es gyogyszereszeti modszerrel. Meg akkor is, ha a szulo ellenzi, nemely orszagban a birosag atviszi. Azt hiszem, Kanadaban a birosag erovel szetvalaszthatja a szuloket a gyerekuktol. A Kabala nem csak az osi kanaanita vallasig nyul vissza, hanem hatott a keresztenyseg eredeti formajara is, a gnoszticizmusra. A gnosztikusok is ugy veltek, hogy Adam es Eva eredetileg egy lenyt alkottak, Adam neven. A magyarazata az, hogy Adam Isten kepmasara teremtetett, vagyis a zsidok szemeben androgen, mert Jahve es Sekinah egyesultek Ein Szofot alkotva, aki az egy isten. A Talmud leirja, hogy Adam ket arccal teremtetett, egy ferfi, egy noi, es kesobb a no ki lett vagva Adambol. Tehat van kezdetben egy szakadas, ami a szemukben negativ esemeny,  az ember valodi termeszetenek megromlasa, az isten valodi termeszetenek megromlasa. Ugy hiszik, a fold es minden egyeb megromlott hatezer evvel ezelott. Ezert adatott a Tora, betolteni a torvenyt, megjavitani a sok romlast. A javitasba beletartozik az ember androgen termeszenek  helyreallitasa.

 A Szefirotot tiz gyuruvel abrazoljak. Ez a tiz gyuru a gnosztikusok ofit abraibol eredeztetheto. A tiz gyuru az Adam Kadmon tiz emanacioja, a gnosztikusoktol, illetve a kanaani vallasbol szarmazo koncepcio. Az oralis tradicio, a Szefirot es minden egyeb a kanaani vallasokbol es a gnoszticizmusbol ered. A Szefirot tetejen levo kor a Korona, a legaljan levo a Kiralysag. A jobkez felol eso korok himnemuek, a balkez felol esoek nonemuek. A tetejen a Korona Adam Kadmon. Az also korona, a Kiralysag a Sekinah. Szoval Adam Kadmontol indulva, a tortenelmen, hatezer even keresztul haladunk Sekinah kiralysaga fele. Ez az oka, hogy noi vezetoket eroltetnek rank, a noi korszakba tartunk alitolagosan, ahol Sekinah az ur. Az abran a legfelso harom kor haromsagot alkot, jobbra a ferfi, balra a no, kozeputt az androgun egyseg. Innen a szentharomsag eszmeje, balra Sekinah, a Szent Szellem, a no, jobbra Jahve, a ferfi, osszerakva az androgun Ein Szof. A kabalistak ugyis tekintenek a legfelso ferfi osszetevore, mint a napra, lehet ugy is tekinteni, hogy Jezus Krisztus. A poganyok Szefirotja ennek tukre, Szamael a jobb oldalon, Lilith a balon, a kozepen az androgun. A legfelso harom kor reprezentalja a vilag letezesenek elso ketezer evet, Adam teremtesetol fogva. A diszpenzacionalista keresztenysegben – ami kabalista keresztenyseg – a patriarkak koranak reprezentacioja. Az asztrologiaban a Bika, Taurus kora. A lefele kovetkezo harom kor, a kovetkezo harmassag jeleniti meg a Nyilas, Aries korat, a diszpenzaciosoknal a zsidosag korat. A harmadik harmassag Pisces, a Halak kora,  a keresztenysege, ezert is jelkepe Jezusnak a hal. A Szefiroth tehat historikus megjelenitese a helyreallitasnak, a legalso figura fele, ami Sekinah, a Kiralysag, a Sabbath, a hetedik ezer ev, mikor a fold pihen, a Templom megepul, a Messias uralkodik, a noi principium kormanyozza az androgun emberiseget.

AG: Talaltam egy apokrif szoveget, korai kereszteny. Az egyiptomiak gorog evangeliuma, a Nag Hammadi tekercsekbol. “A konyv temaja visszateres az androgun allapotba” a vegidokben. Egy ideje folyton ezt halljuk, transzgenderizmus, LGBTQ, omleszti a media. Kisgyerekek is halljak, utanozzak, amit latnak a mediaban, ez a trendi, a Youtube is gozerovel promotalja. Szerinted osszefugg?

CJB: A  templomban annak idejen voltak homoszexualis prostitualtak, akik csabitgattak befele az embereket. A gnosztikus hitvilag masik aspektusa, ami a katharoknal is megtalalhato volt, hogy egy szellemi leny lelket fizikai testbe rakni gonoszsag, es az androgun allapot felsobbrendu, mert akkor a nok nem szulnek gyerekeket. Gyakorlatilag program az emberiseg kiirtasara. A katolikus egyhaz ezert gyurte le a katharokat. Ha egesz Europa kovette volna a gnosztikus tanokat, nem szuletett volna tobb gyerek. A katharok ondot es menstruacios folyadekot ettek, mert azt hittek, isteni lelkeket tartalmaznak, es abortuszokat hajtottak vegre, mert nem akartak, hogy a lelkek csapdaba essenek az emberi test materialis formajaban. Ez egy masik kabalista agenda, amit felbukkanni latunk korunkban, tomerdek abortuszt hajtanak vegre. Lilith gyerekgyilkos. Nagyon feltekeny a normalis, emberi gyermekekre. A sajat demoni utodait akarja az emberek mehebe rakni, hogy szaporodjanak. A gyermekek genocidiuma abortusz altal es az emberek androgunne alakitasa kabalista celok. A szaporodast gonosznak tartjak, ellentetben a Genezissel, ami azt irja: szaporodjatok es sokasodjatok. Azt mondjak, a Genezis parancsolata a hatezer ev alatt betelt, ennek a regi vilagnak veget kell ernie es egy uj vilagnak kell kezdodnie, egy tokeletesnek.

Beszeljunk a Tikkun Olamrol es a Szefirot eredeti edenyinak megjavitasarol! Tikkun Olam azt jelenti, a vilag helyreallitasa. Miert kell a vilagot megjavitani? A kabalista ontologiaban a vilagot Ein Szof, a vegtelen feny alkotta, ugy, hogy osszehuzta magat, urt alakitva ki, amit aztan be lehet tolteni a teremtessel. Fenyt bocsatott ki az urbe, ami a tiz szefirotra hasadt, amik az isteni, hatartalan feny manifesztacioi. A feny az urben Adam Kadmonna valt. Azutan Ein Szof felfogta a tiz emanaciot tiz edenyben. Het edeny leesett es dirib-darabra torott, igy szakadt a vilagra a tohu va bohu, a Genezis 1l 12-ben emlitett kaosz, “kietlen es puszta”. Azt gondoljak,  hogy a poganyok az edenyek cserepei, gonosz hejak, amik isteni szikrakat csuktak be. A teremteskor osszetort edenyek megjavitasahoz  a poganyokat ki kell irtani, hogy  gonosz hejakat eltavolitsak. Utana megint lesz ur, amit be tud tolteni a feny. Ugyhogy a Tikkun Olam teljesitese Majmonidesz  614 micvotjanak betoltese, aminek resze az amalekitak kiirtasa. A poganyok exterminaciojaval megszabadulnak a sotetsegtol es helyet teremtenek a vilagossagnak.  A Genezishez visszaterve, a kietlen es puszta utan kovetkezik a vilagossag. A vizek felett lebego Szent Szellem hajtja vegre a teremtest – a Szent Szellem Asera, a kanaanitak tenger istennoje, akibol kialakult a Kabala Sekinahja.

AG: Csak szeretnem kozbevetni,  hogy az atlag zsidonak bizonyara halvany fogalma sincs mindezekrol. Ezek melyen kabalista, ezoterikus haszidista tanok, de hihetetlenul szupremacista, veszedelmes, nepirto doktrinak.

CJB: Es ezek a kormanyzo elvei a vezetoinknek. Tudtommal a Demokratikus Nemzeti Konvencion beszelt egy katolikus apaca, imadkozott, es gyanitom, hogy kabalisztikus imat mondott a Sekinahoz, mert a Szent Lelekhez imadkozott, es a Genezis elso verseit emlitette, kabalista terminologiaval.

AG: A Jakob es Ezsau tortenete, mikor felfedeztem a jelentoseget, melyen megrazott. Szinte mindent megmagyaraz napjain torteneseirol. Nem Jakobbal es Ezsauval kezdodik, ok csak a legutolso inkarnaciok – apropo, hisznek a reinkarnacioban! Azt hiszik, hogy a poganyok , a sotetseg, a gonoszsag akkor termettek, amikor az edenyek osszetortek. Ez a gonoszsag eredete, a ket Adame, a zsidoe, es a poganye. Beszelnel meg arrol, hogy Kain es Abel tortenete alapjaban veve ugyanaz, mint a Jakob es Ezsau tortenete?

CJB: A Zohar irja le. A haszid zsidok hisznek a Zoharban. Minden orthodox zsido ismeri, aki gyakorlo kabalista. Tradicionalisan a zsidoknak nem javallott a Kabalaval foglalkozni negyven eves koruk elott, de a haszidok kozott elterjedt.  Menjunk vissza a tohu va bohuhoz! A Zohar szerint Ezsau a tohu va bohubol szarmazik, es a vilag helyreallitasa vegett szukseges a tohu va bohu kipurgalasa. Eliminalni kell, hogy a feny betolthesse a vakuumot, ami az Ein Szof osszehuzodasa utan keletkezett. Szamael, a poganyok  vedangyala, a 71. egi fejedelem, Lilith az egyik menyasszonya. Lilith szeret demonokat foganni embereken keresztul. Szamael a kigyo, aki behatolt az Edenkertbe, elcsabitotta Evat es paraznalkodott vele a kertben, es ebbol a paraznasagbol szuletett Kain. Kain Ezsau ose. Ezsau az amalekitak ose, Agage, Hamane. Ezeket az embereket kell kiirtani a messiasi kor elkezdesehez. Szoval meg messzebb nyulik ez vissza, mint Ezsau tortenete. Ezek az emberek mind Szamael magvabol lettek, abbol az eredeti paraznasagbol az Edenben. Van egy fura elkepzelesuk Adamrol, miszerint szexualis kapcsolata volt az Eden osszes allataval, mielott rajott, hogy Evaval is lehet, es Evaval volt a legjobb. A zsidok emiatt ugy velik, hogy valamikepp az allatok magva belekeveredett a poganyokba, de nem a zsidokba. Egy masik tortenet szerint Adam 130 evig nem fekudt le Evaval, hanem mindenfele lenyekkel. Ket Adam is van, Adam Kadmonon kivul, aki a Luria-fele Kabalaban antropomorf, emberformat vesz fel, de nem a bibliai Adam. A bibliai Adam pogany tukre a zsido Adamnak, Adam Hellionnak, a felsobbrendu embernek. Adam Hellion tartalmazta magaban az osszes zsido lelket. Mind ferfi, mind noi lelkeket, androgunkent – a Zohar ikerlelkeknek hivja oket.  A celjuk minden zsido ikerlelkenek helyreallitasa. A poganyok masik Adamtol szarmaznak, Adam Belialtol, ami azt jelenti, gonosz ember, a szuksegtelen ember. Szuksegtelen alatt azt ertik, hogy az osszes lelket, akit  Adam Belial tartalmazott, eliminalni kell a letezesbol, hogy az Ein Szof ujra be tudja tolteni az urt isteni fennyel.

Adam Green riportja Christopher Jon Bjerknes-szel a Luria-fele Kabalarol” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Több hónap után elszántam magam, és elolvastam. Hát nagyon megdöbbentő. Nem tudtam ellenőrizni a kabalisztikus judaizmussal kapcsolatos állításait, de gondolom igazak.
    Viszont az amazon árusítja az Einsteinnel kapcsolatos könyveit (ha nem névrokonról van szó)

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s